IMI Hydronic Engineering

Naša spletna stran uporablja piškotke, da bi bolje ustrezala vašim zahtevam. Pravilna konfiguracija možnosti brskalnika omogoča blokiranje ali brisanje piškotkov, lahko pa tudi povzroči, da spletna stran ne deluje pravilno ali sploh ne deluje. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani, brez spreminjanja nastavitev brskalnika, se strinjate z uporabo piškotkov.

Več o naši politiki zasebnosti in piškotkih.

Salvador Norte Shopping

Innovative cooling system solution cuts energy consumption by 17% for Salvador’s newest shopping centre

Requirement

The Salvador Norte Shopping Centre in Salvador, Brazil covers a total area of 107,000 m2, and spreads over 4 levels creating space for 229 shops.

From the project outset, energy efficiency through the use of state-of-the-art cooling technology, and a total system solution, were defined as key requirements for this new shopping complex. Key features of the cooling system included the use of thermal energy, decoupling of cooling and dehumidification processes, and the local production of cooling energy to avoid energy loss during transportation. All features are aimed at achieving optimum energy efficiency.

Following successful cooperation on previous projects with both the developer and the cooling system designer, IMI Hydronic Engineering was involved right from the very beginning.

Solution

In the early design phase IMI Hydronic Engineering supported the choice of design principles and cooling system technology, and was involved in hydronic calculations and component specification until project completion.

The required key features were implemented in IMI Hydronic Engineering’ system solution using products such as the Compresso to ensure a well pressurised system, and the STAD valve to provide accurate hydronic balancing. They not only help to meet the energy efficiency targets, but also provide the building’s tenants with an accurate and controllable room temperature and offer visitors a comfortable shopping experience.

Salvador Norte Shopping Centre is the first building in Brazil to be awarded the “Procel Edifica”, Brazil’s classification scheme to evaluate energy efficiency in buildings, and it received an “A” rating!